Elnöki levél

Tisztelt Tagtársak!

A 2011-es év elején köszöntöm minden tagunkat, ezen kívül mindenkit, aki elkötelezett a Furioso-North Star fajta iránt és a maga módján hozzá szeretne járulni fajtánk népszerűsítéséhez, a tenyésztői munka eredményesebbé tételéhez!

Az Elnökség január 14-én Örkényben megtartotta idei első ülését, ahol elsőként az ügyvezető-tenyésztésvezető személyéről született döntés. A beérkezett pályázatok alapján az Elnökség Csíkvári Mónikát választotta a munkakör betöltésére, és gondoskodott a kinevezéséről. Kérek mindenkit, hogy a továbbiakban forduljanak hozzá bizalommal az egyesületi ügyekkel kapcsolatban.

A napirendi pontok közt szerepelt az előző ülés óta történtek összefoglalása, kiemelten a tavaly decemberben, az Arénában lezajlott fajtabemutató értékelése. Külön kitértem a résztvevők lelkiismeretes munkájára, az Egyesületi egység megnyilvánulására, melyet a számos, szakmai fórumról érkező pozitív visszajelzés is tükröz.

Az Elnökség elkészítette az éves rendezvénytervet. Az Egyesület képviseltetni kívánja magát Alföldi Állattenyésztési Napokon, a Nemzeti Vágtán, illetve az OMÉK-on is. Ezen kívül regionális tenyész szemlék kerülnek megrendezésre az ország több pontján. Terveink szerint Fertődön, Hódmezővásárhelyen, Tiszaföldváron és Pálfán is rendeznénk ilyet. A tenyész szemlék időpontjait és az esetleges további helyszíneket a honlapon időben fel fogjuk tüntetni.

Határozat született többek között arról, hogy az idei évben sor kerül a régóta esedékes Méneskönyv kiadására, valamint a korábban félbemaradt Törzsmének katalógusa is kiegészítésre kerül. Hamarosan elérhető lesz a honlapon az idei ménelhelyezési lista, de ettől függetlenül a tagjainknak a nyomtatott változatot is eljuttatjuk. A Tenyésztési Bizottság ülésén áttekintettük ménparkunkat, különös tekintettel a hagyományos törzsfához kapcsolódó ménjeink helyzetére. Határozat született a North Star geneológiai vonal megőrzésének támogatására. Ezen kívül új törzsmén számok is kiosztására kerültek.

Az Egyesület éves rendes Közgyűlésének a tervezett időpontja és helyszíne: előre láthatóan 2011 március 27-én 9 órakor, Kecskeméten a Sasfészek fogadóban lesz.

Kérek mindenkit, hogy jöjjön el, és a jelenlétével is tisztelje meg Közgyűlésünket. Fontos, hogy a napirendi pontok minél szélesebb körben kerüljenek megvitatásra és a szavazások eredménye, a lehetőség szerint, a teljes tagságunk véleményét tükrözze.

A januári Elnökségi ülésen és a Tenyésztési Bizottsági ülésen született határozatok a „Határozatok, jegyzőkönyvek” menüpont alatt tekinthetők meg részleteiben, itt az egyesületünk honlapján.

Ifj. Horváth Sándor elnök

furiosonorthstar