Figyelem! Újabb változás az „őshonos” ügymenetben.

Az állattartók a napokban megkapták az Öshonos állatfajták megőrzése című intézkedés tárgyában a megszemélyesítet kifizetési kérelmi lapjukat az MVH-tól.

Ezt a lapot kell majd az útmutató alapján értelemszerűen kitölteni (az első oldalon a kapcsolattartó adatai, a másodikon pedig az igényelt egyedek megjelölése és a dátum valamint az igénylő aláírása feltétlen szerepeljen) és a lakóhely szerint illetékes MVH megyei kirendeltségére elpostázni egy ajánlott levélben, a megszabott határidőn belül.

A pályázat benyújtási határideje előreláthatóan 2011. március 31-ig meghosszabbításra kerül.

Sajnos problémát okoz, hogy az igénylők többségének az MVH eddig még nem küldött támogatási, illetve elutasító határozatot. Így ezeknek az embereknek előbb meg kell várni ezt a határozatot, és ha már megkapták a támogatási dokumentumot csak az után lehet benyújtani a kifizetési kérelmet. Amennyiben a kifizetési kérelem benyújtása megelőzi a támogatási határozat kézhezvételét, úgy a kérelem jogtalan igénylésnek minősül és elutasításra kerül.

Kérjük, hogy az intézkedésben érdekelt tagok körültekintéssel járjanak el az igénylés során és tájékozódjanak az illetékeseknél, vagy az egyesület honlapján!

Novák Pál agrárkamarai tanácsadó

furiosonorthstar