Őshonos pályázatban résztvevők figyelem!

Felhívjuk a tisztelt pályázók figyelmét, hogy a 2022. évi egységes kérelem felületen (e-egységes kérelem)  2022. május 16. hétfőig adhatók be az őshonos jogcímekhez tartozó kifizetési kérelmek.

Kifizetési kérelmet kell benyújtania:

– (in situ) a 2016-ban indított és 2021-re meghosszabbított kancatámogatás pályázat esetén

– (in situ)  2017-ben indított kancatámogatási  esetben ez az utolsó kifizetési kérelem.

– (ex situ) méntartási vagy méncsikó-nevelési támogatás esetében a 2017-ben vagy 2018-ban kezdődő páyázatoknál egyaránt.

NEM adható be kifizetési kérelem a 2022-ben kezdődő kancatámogatási pályázatokra! (Az első kifizetési kérelem beadására a pályázatok elbírálását követő támogatói okirat alapján 2023-ban lesz lehetőség.)

NEM adható be kifizetési kérelem a 2016-ban indult, de nem hosszabbított kanca pályázatokra sem.

Kérjük, figyeljenek rá, hogy az összes kancához be legyen jelentve a megszületett egy csikó (a rendszer jelzi, ha a korábbi években már be volt jelentve). Azt azonban nem jelzi, ha kiesés-pótlás után már a pótló kancát jelenik meg, de a korábbi (kiesett) kancához már be lett jelentve csikó. Ide nem kell még egyszer beírni a csikót, de feltétlenül ellenőrizzék, hogy az eredeti kancához már beírásra került! A bejelentett csikónak a NÉBIH tartónyilvántartásáról se feledkezzenek meg! Csak olyan csikó jelenthető be, amely a támogatási időszak alatt (legkésőbb 2021. december 31-én) született, és bejelentésre került az igénylő tenyészetébe.

A 2017-ben beadott, 2021-ben meg nem hoszabbított mén- és méncsikó (ex situ) pályázatok 2022. április 30-án járnak le, tehát most kell az utolsó kifizetési kérelmet beadni. Ennél a támogatási formánál nincsen tartási kötelezettség, tehát amennyiben kevesebb egyed kerül bejelentésre, mint amennyi az eredeti előrehaladási tervben megjelölésre került, ezt az Államkincstár nem szakcionálja. Több egyedet beadni viszont nem szabad (méncsikó-nevelésnél a végösszeg számít, tehát ha 5 évre évi 1 = összesen 5 csikóra igényeltünk, akkor lehet az egyik évben 0, a másik évben 2, csak ne legyen több 5-nél).

 

 

furiosonorthstar