Halasi Endre

North Starok Nagycenken

Carina

A családi lótartás, majd tenyésztés azzal kezdődött, hogy meg tudtam vásárolni a lovasiskolából a kedvenc lovam csikóját. Ő Carina, aki egy bugaci kanca Ramzes North Star III utáni csikója volt, – de ez csak később vált érdekessé. Ami fontos volt: szép, okos, abszolút együttműködő.

Ez aztán alapkövetelménnyé is vált nálunk: mivel a kapunk gyakorlatilag a főútvonalra nyílik, csak jó idegrendszerű, együttműködő, idomítható és terepbiztos ló tudja elhagyni az udvart.

Az akkor még működő Méntelep állományából is ilyen szempontok alapján igyekeztem fedezőméneket választani.

(2304 Szentes North Star-15 és 2977 Jászboldogháza North Star-1)

Ákom-Bákom (2304 Szentes North Star-15 - Carina)
5263 Nagycenk North Star-49 Cók-Mók és 4550 Nagycenk North Star-50 Legenda

A két saját tenyésztésű fedezőménünk is megfelelt ezeknek a követelményeknek. (4550 Nagycenk North Star-50 Legenda és 5263 Nagycenk North Star-49 Cók-Mók)

A lovaink hozzák a „tömeges, mégis nemes Mezőhegyesi típusú angol-félvérű” lóval szemben támasztott követelményeket: megállják a helyüket a díjlovagló négyszögben, a vadászlovagláson és a mindennapi életben egyaránt.

Vadászlovaglás
6038 North Star Deli

6038 North Star Deli a negyedik, generációs lovunk (Carina dédunokája, Legenda fia), mint a Nagycenk II fed. állomás felállított ménje, vele várjuk az igényes, lószerető tulajdonosok kancáit. A fedeztetendő kancák bokszos elhelyezése megoldható.

Halasi Endre

Halasi Endre
Nagycenk

20 / 440 54 80

halasi.endre@gmail.com